#ИнстаИлустрации – Јана Митровска

Јана Митровска е самоука уметница која твори под името Alex. За неа цртањето е хоби, но има потреба секојдневно да се поврзува со својата уметност.

„Од мала сама се имам научено и секогаш кога ќе го допрам моливот на листот исто е како USB што префрлува разновидни работи на компјутер. Така јас како USB ги префрлам работите што ги содржам во мојата фантазија“, вели таа за Радио МОФ.

Митровска е уште една илустраторка кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од нејзините илустрации:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex (HIATUS) (@pricklyart) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex (HIATUS) (@pricklyart) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex (HIATUS) (@pricklyart) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex (HIATUS) (@pricklyart) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex (HIATUS) (@pricklyart) on