#ИнстаИлустрации – Ирина Атанаскова, Inna_Nameless.tattoo

Ирина Атанаскова е магистрирана архитектка, која во моментов работи како тату артистка во „Nameless Tattoo“. Таа има завршено средно уметничко во Скопје, а учествувала и на размена во Центарот за креативни уметности во Чатануга, Тенеси. Нејзината уметност ќе ја најдете буквално насекаде низ градот.

„Секојдневно цртам дизајни за тетоважи, но покрај тоа кога имам инспирација правам и илустрации, сликам или цртам. Но, што и да правам секогаш започнува со цртеж / дали е дизајн за тетоважа, мурал, слика или нешто везено, прво го подготвувам како цртеж како еден процес низ кој пробувам различни композиции и концепти додека не стигнам до финалниот“, вели таа за Радио МОФ.

Атанаскова е уште една илустраторка која се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од нејзините илустрации:

 

View this post on Instagram

 

Friendos. . . . #illustration #kidsillustration #ipadpro #selfportrait #procreate

A post shared by Irina Atanaskova (@inna_nameless.tattoo) on