#ИнстаИлустрации – Ико Илиевски

Ико Илиевски е магистриран архитект на Архитектонскиот факултет во Скопје, а самоук графички дизајнер.

Со дизајн започнал да се занимава преку учество на интернационални студентски конкурси за социјален плакат, за потоа да навлезе во сите гранки на графичкиот дизајн. Покрај ова, работи со фотографија и архитектура.

„Инспирацијата ја наоѓам секаде, од општествени случувања и политики па сè до архитектура и секаков тип на уметност. За мене значајно е визуелното влијание кое го прикажува делото. Дизајнирам низ призмата на архитектурата, и за мене велат се приметува дека архитект го „работел“ дизајнот“, вели тој за Радио МОФ.

Неговите дела воглавно се под влијание на „More and more of less and less“ на Марина Абрамович како и „Less is more“ на Мис ван дер Рое.

Илиевски е уште еден уметник кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите дизајни:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by iko (@ikoilievski)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by iko (@ikoilievski)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by iko (@ikoilievski)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by iko (@ikoilievski)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by iko (@ikoilievski)