#ИнстаИлустрации – Енкел Дика

Енкел Дика e наградуван уметник од Струга, кој создава интересни илустрации инспирирани од поп-културата, комбинирајќи ја модерната и апстрактната уметност. Понекогаш низ неговите дела се провлекуваат и општествени пораки.

Досега учествувал и организирал бројни изложби, а соработувал и со домашни фестивали. Во моментов работи како фриленсер, но во слободно време сака да слика и да фотографира создавајќи мистични и хипнотички сцени.

„Креативноста отсекогаш била дел од мојот живот и наоѓам инспирација во сè што ме опкружува. некоја добра песна, природатa, филмовитe и во последно време вселенатa“, вели тој за Радио МОФ.

Дика е уште еден илустратор кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите илустрации:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Enkel Dika (@buko2)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Enkel Dika (@buko2)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Enkel Dika (@buko2)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Enkel Dika (@buko2)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Enkel Dika (@buko2)