#ИнстаИлустрации – Дарио Митровски

Дарио Митровски се занимава со графички дизајн веќе една година. Во процесот на учење најмногу му помогнале Јутјуб туторијали и онлајн курсеви. Како мал, пак, претежно цртал на хартија, што придонело кон неговата желба за илустрациите.

Според него, инспирацијата доаѓа сама по себе, во зависност од тоа колку се пронаоѓаш во работата и колку се трудиш.

„Многу сакам да патувам и да запознавам нови луѓе, тоа ми помага во добивање на инспирација. Исто така, црпам инспирација преку гледање на анимирани филмови и играње видео игри. Колоритната илустрација ми претставува најголема пасија, кога илустрирам обожавам да експериментирам со бои цело време со цел да ја изразам мојата илустрација на најдобар можен начин“, вели тој за Радио МОФ.

Митровски е уште еден илустратор кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите илустрации:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dario Mitrovski (@darioverse_design)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dario Mitrovski (@darioverse_design)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dario Mitrovski (@darioverse_design)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dario Mitrovski (@darioverse_design)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dario Mitrovski (@darioverse_design)