Инстаграм ја разгледува опцијата да го скрие бројот на лајкови под објавите

Инстаграм планира да го скрие бројот на лајкови под објавената фотографија.

Оваа опција веќе со денови ја забележуваат дел од корисниците. Пораката што ја добиваат од апликацијата е:

„Сакаме вашите следбеници да се фокусираат на тоа што споделувате, а не колку лајкови имаат вашите објави“.

Само лицето што објавило фотографија има можност да го види бројот на лајкови под сликата.