[Инфографик] Зошто средношколките тешко се одлучуваат за кариера во техничките науки

Што кажуваат средношколците и средношколките? Зошто девојките во помал број се одлучуваат за кариера во техничките науки? Погледнете во најновиот инфографикон на Центарот за истражување и креирање политики.