[Инфографик] Водич низ тестовите за англиски јазик

Ако треба да полагате испит по англиски јазик, кој е тестот кој ќе ви одговара? Дали ви е потребен за натамошно школување или пак на работа? Дали ви треба доказ дека знаете англиски за работна виза или за студии во странство? На овие прашања одговара инфографикот на Британскиот совет (кликнете на сликата за поголема верзија):

[Инфографик] Водич низ тестовите за англиски јазик