[Инфографик] Влијанието на „Star Wars“ во светот на филмот и телевизијата

38 години по објавувањето на првиот филм од серијалот „Star Wars“ и по седум филмски продолженија, оваа франшиза не престанува да биде светски феномен, со силно влијание врз речиси комплетната индустрија за забава – од филмот и телевизијата, до музиката и театарот.

Во овој инфографик, претставени се сите филмови и телевизиски серии и емисии чии делови биле инспирирани од „Star Wars“.

[Кликнете овде за поголема верзија]

[Инфографик] Влијанието на „Star Wars“ во светот на филмот и телевизијата