[Инфографик] Влијанието на недостатокот на сон врз мозокот

Во изминатите неколку години, научниците дојдоа до многу нови заклучоци и сознанија околу лошото влијание на недостатокот на одмор врз човечкиот мозок.

Овој инфографик ги претставува сите лоши влијанија од недоволното одморање и спиење на здравјето на човекот – од пореметувањата на расположението и губењето на делови од меморијата, до слабата концентрација и, во најтешките случаи, халуцинациите.

[Инфографик] Влијанието на недостатокот на сон врз мозокот