[Инфографик] Вистини и митови за студирањето преку интернет

Растечката популарност на универзитетските програми преку интернет се проследени со многу митови и верувања дека овој вид студирање е помалку вреден и дека онлајн-студирањето автоматски значи послаб квалитет. Во овој инфографик се прикажани најчестите погрешни верувања за високото образование преку интернет, како и факти со кои се уриваат овие стереотипи.

[Инфографик] Вистини и митови за студирањето преку интернет