[Инфографик] Цени на такси превоз од светските аеродроми

Такси превозот од аеродромите во Нов Зеланд и во Австралија е најскап во светот, покажуваат анализите на компанијата Go Rentals. За да стигнете од аеродромот кај Крајстчрч, Нов Зеланд до центарот на градот ќе треба да платите 4.5 долари (204 денари по километар), а возењето за десет километри ќе ве чини вкупно 45 долари (2040 денари).

Овој инфографик ги споредува цените на такси превозот од аеродромите во светските метрополи. Ако во оваа споредба влезе и Македонија, превозот до скопскиот аеродром ќе биде меѓу поевтините во светот. Такси возење до „Александар Велики“ чини 800 денари (17.59 долари), односно околу еден долар по километар.

[Инфографик] Цени на такси превоз од светските аеродроми