[Инфографик] Цената на пивото во различни делови на светот

Летото, патувањата и пивото се чини одат заедно, па оттука Finances Online објави интересен инфографик каде ги прави преглед на цените на пивото во различни делови на светот.

Инфографикот покажа дека патувањето во Југоисточна Азија значи и многу евтино пиво, додека во источна Европа пак се служат најдобрите пива, за најмалку пари. Оние пак што не можат без пиво, ќе треба да ги избегнат земјите како Иран, Кувајт, па дури и Австралија поради високите цени на овој пијалок.

Погледнете го инфографикот подолу:[Инфографик] Цената на пивото во различни делови на светотИзвор: Вusinessinsider