[Инфографик] Совети околу студирањето во странство

Покрај личниот развој и подобрувањето на јазичните вештини, учесњето и студирањето во странска земја исто така е одличен начин да се претставите себеси пред идните работодавачи. Оваа можност, која ја имаат средношколците и студентите има и бројни други добри страни.

Има неколку погрешни сфаќања за студирањето надвор од својата земја. Парите и времето се главните фактори што ги одвраќаат американските студенти да студираат во странство, покажуваат истражувањата. Сепак, постоењето на програми за стипендии и прифатливи цени, особено по 2008, ги менува работите. Овој инфографик се занимава со волјата за студирање во странство на американските студенти, но во него се претставени и факти и совети кои се однесуваат на сите студенти кои размислуваат да студираат во друга земја.

study-abroad-infographic2