[Инфографик] Што се тоа гравитациски бранови?

Минатата недела, науката стигна до потврда на теориите на Алберт Ајнштајн за постоење на ткн. „гравитациски бранови“. Овој инфографик е обид да се објасни овој феномен, чија дефинитивна потврда на постоењето е едно од најголемите научни откритија во последните години.

[кликнете на сликата за поголема верзија]

[Инфографик] Што се тоа гравитациски бранови?