[Инфографик] Родовата еднаквост во радиото

Денеска се прославува Светскиот ден на радиото ( World #Radio Day) годинава посветен на родовата еднаквост. Според достапните податоци од УНЕСКО , помалку од 15 отсто од интервјуираните експерти во радио програмата се жени, а 37 отсто од сториите во радио  се направени од жените.

За останатите факти, погледнете го инфографикот во продолжение:

Gender Equality in Radio

by BenStanford.
Explore more infographics like this one on the web’s largest information design community – Visually.