[Инфографик] Родова анализа за Светското универзитетско дебатно првенство во Ченај

[Инфографик] Родова анализа за Светското универзитетско дебатно првенство во ЧенајНа Светското универзитетско дебатно првенство во Ченај,  Индија оваа година учествувале 800 студенти од целиот свет, а натпреварот е познат и како „Олимпијада на дебатирањето“.

Ова е најголемото годишно меѓународно собирање на студентите на кое учествуваат околу 250 универзитети ширум светот.

Инфографикот во продолжение  ја покажува родовата застапеност на учесниците на првенството во кое и годинава очигледно доминираат машките претставници.