[Инфографик] Препораки на СЗО

Светската здравствена организација објави неколку препораки за граѓаните како да се справат со стресот предизвикан од епидемијата на Ковид-19 коронавирусот. Овој тип вирус вчера за првпат беше регистриран во С. Македонија, а во светски рамки над 80.000 луѓе се заразени, додека починале над 2.500 луѓе.