[Инфографик] Познатите книжевни дела низ бројки

[Инфографик] Познатите книжевни дела низ бројки

Светот на литературата се состои од големи крајности – од минијатурни хаику творби, преку епски поеми и новели, до гигантски романи во продолженија. Овој инфографик се занимава со квантитативната страна на познатите книжевни дела, односно ги претставува бројките поврзани со зборовите од кои се составени литературните класици.

[Инфографик] Познатите книжевни дела низ бројки

Извор