[Инфографик] Пиво, кафе и нивното влијание врз мозокот

Пивото и кафето се двата најпопуларни пијалаци во светот – ги пие поголемиот дел од светското население. Оттаму, пивото и кафето се постојано предмет на најразлични истражувања, кои треба да ги откријат предностите и слабостите од нивното конзумирање. Овој инфографик содржи информации добиени токму во овие истражувања, во врска со влијанието на двата пијалаци врз човечкиот мозок.

[Инфографик] Пиво, кафе и нивното влијание врз мозокот