[Инфографик] Образовниот систем во Финска

Образовниот систем во Финска е меѓу најразвиените во светот, а учениците и студентите од оваа земја постигнуваат најдобри резултати на меѓународно стандардизираните тестови. Овој инфографик ни ги покажува карактеристиките на финскиот образовен систем:

 

[Инфографик] Образовниот систем во Финска