[Инфографик] Најсилните армии на светот

Буџет, луѓе, тенкови, нуклеарно оружје, големите светски сили вложуваат огромни средства во својата војска. Преку податоците од „Global Firepower Index“, Бизнис Инсајдер направи инфографик за тоа кои се најсилните армии на светот. Погледнете и споредете ( кликнете врз сликата за нејзино зголемување):

[Инфографик] Најсилните армии на светот

Извор: Вusinessinsider