[Мапа] Најпопуларното пиво во секоја држава во светот

Пивото, како што знаеме, е еден од најпопуларните светски пијалаци. Од најголемите светски потрошувачи на пиво, како Чешка или Германија, до земјите од арапскиот свет, каде поради верски причини се пие пиво без алкохол, на оваа мапа се претставени најпродаваните брендови пиво во (речиси) секоја држава во светот.

Кликнете на сликата за поголема верзија.

[Инфографик] Најпопуларните пива во секоја држава