[Инфографик] Најчудните фестивали во светот

Најдоброто нешто кај патувањето е откривањето невообичаени обичаи и традиции. Низ светот се одржуваат низа несекојдневни фестивали на кои се прават работи кои нам ни се чудни. Еве преглед на некои од најинтересните и најчудните:

[Инфографик] Најчудните фестивали во светот