Инфографик на Слободен индекс: Бесплатно образование

Лани, студентската организација Слободен индекс заврши со своето истражување за бесплатно образование кое беше спроведено на целиот универзитет „Свети Кирил и Методиј“ Оваа година, организацијата планира истото истражување да го спроведе на сите државни универзитети низ Македонија. Дополнително, кампањата за бесплатно образование активно ќе продолжи да се води преку најразлични трибини, проекции, анкети, инфодескови, пропагандни материјали и слично, најавуваат од Слободен индекс. Како дел од таа кампања, организацијата го изработи овој инфографик:

Инфографик на Слободен индекс: Бесплатно образование