[Инфографик] Му помага ли волонтирањето на вашето здравје?

Група американски научници спроведоа студија со наслов: „Правењето добро е добро за вас“, во која се истражуваат здравствените ефекти на волонтирањето. Резултатите недвосмислено покажуваат дека ангажирањето за потребите на другите, без барање надомест, има позитивен ефект врз многу аспекти на здравјето:

[Инфографик] Му помага ли волонтирањето на вашето здравје?

Извор