[Инфографик] Матурски традиции низ светот

Завршувањето на средното образование и матурата се одбележуваат на разни начини низ светот. Од традиционалните американски церемонии, до мачкањето со кечап во Аргентина, еве како слават матурантите насекаде:

[Инфографик] Матурски традиции низ светот