[Инфографик] Марихуаната во САД, Холандија и Португалија

Канабисот во последните години е жешка тема. Во Соединетите Американски Држави, на пример, во моментов на сила се истовремено и многу строги и многу „лабави“ прописи. Во овој инфографик, претставени се законите поврзани со марихуаната во некои држави во САД, во споредба со Холандија и со Португалија, која има посебен пристап кон корисниците на канабисот.

[Инфографик] Марихуаната во САД, Холандија и Португалија