[Инфографик] Клучевите на креативноста

Наспроти раширеното убедување дека креативноста е талент што го имаат само мал број луѓе, бројни научни студии сугерираат дека креативноста „чучи во секој од нас“, но за таа да се покаже е потребно да се однесуваме и да размислуваме на одреден начин. Во овој инфорграфик се претставени некои факти за креативноста, како и техники кои може да се користат за поттикнување на креативниот дух. Како што велеше Steve Jobs: „Креативноста е само составување на работите.“

[Инфографик] Клучевите на креативноста

 

[Инфографик] Клучевите на креативноста