[Инфографик] Како да напишете совршена работна биографија

Пишувањето добро ЦВ, кое може да ги зголеми шансите за вработување, не е едноставно како што звучи. Според многумина експерти, клучот на добрата работна биографија е во кратењето на непотребните информации, во истакнувањето на клучните поими и во прикажувањето контекстуални докази за вашето искуство и способностите кои ги поседувате. Еве неколку совети кои можат да помогнат во пишувањето совршена работна биографија:

[Инфографик] Како да напишете совршена работна биографија