[Инфографик] Изненадувачки факти за ангажираноста на работното место

[Инфографик] Изненадувачки факти за ангажираноста на работното место

Губењето интерес за работата и намалувањето на ангажманот на работното место, според истражувањата се честа појава во современиот свет. Според неодамнешните истражувања, ниската вклученост на работниците станува проблем, кој предизвикува не само пад на продуктивноста, туку и многу стрес за работниците и за работодавачите.

Меѓу изненадувачките факти за оваа појава е и тоа што само 40 проценти од работниците знаат кои се целите и визијата на нивната компанија или организација. Компанијата Officevibe, која се занимава со подобрување на продуктивноста на работните места, го изработи овој инфографик:

Кликнете на сликата за поголема верзија.

[Инфографик] Изненадувачки факти за ангажираноста на работното место

Извор