[Инфографик] Историјата на Супермен

Еден од најомилените фиктивни ликови на последниот век, Супермен, оваа година полни 80 години. Овој инфографик ја претставува историјата на овој суперхерој, од стриповите на „DC Comics“ во 1938, до претстојната премиера на „Man Of Steel“, најновата екранизација на приказната за јунакот од планетата Криптон.

[Инфографик] Историјата на Супермен

[Инфографик] Историјата на Супермен