[Инфографик] Историјата на музичките уреди

Од грамафоните и касетофоните се до паметните мобилни телефони, развојот на уредите со кои се пренесува музиката од седумдесетите години на минатиот век, па досега бележи невиден напредок.

The history of portable music – A video by the team at Beatsuite.com

Со цел да покаже како еволуирале ваквите уреди, Beatsuite.com креираше инфографик и видео со кое на забавен начин покажува како се развива технологијата за пренесување на квалитетниот звук до публиката.  Инфографикот подолу пак дава добар преглед на некои од најомилените преносливи музички уреди од 20. и 21. век.