[Инфографик] Генијалните умови и нивната дневна рутина

Ако едно деноноќие има 24 часа, период во кој голем дел од времето може да се искористи за работа, интересно е да се погледнат распоредите на генијалните умови.

Сепак се чини, деноноќието на познатите личности е испланирано на посебен начин. Користејќи ја книгата „Daily Rituals: How Artists Work“ од Mason Currey, порталот Info We Trust креираше инфографик во кој прецизно ги покажува дневните распореди на познатите личности и начинот на кој тие го структуираат својот ден.

Благодарение на овој инфографик, може да се видат и ексцентричните навики на дел од генијалците кои ги запаметила историјата. Кога станува збор за Бетовен на пример, тој секое утро броел  60 зрна од кафе за појадокот.

[Инфографик] Генијалните умови и нивната дневна рутина

Утрата биле „стресни“ и за Виктор Иго.

2

Проверете ја дневната рутина на познатите преку инфографикот во продолжение (кликнете на сликата за поголема резолуција).

[Инфографик] Генијалните умови и нивната дневна рутина