[Инфографик] Еволуцијата на секојдневните технолошки уреди

Технологијата еволуира побрзо од било кога порано, секојдневно се појавуваат нови уреди, апликации и сервиси . Ако се погледнат најсовремените технолошки уреди пред само пет години и споредат со денешните, ќе се види колку брзо се менуваат животите на луѓето.

Од VHS лентите и радиокасетофоните, па се до новите телефонски уреди, инфографикот подолу дава приказ на тоа како еволуираше технологијата изминатиот период:

Технологија

Mashable.com