[Инфографик] Десет работи што ги одвраќаат луѓето од велосипедите

Додека кај нас возењето велосипед последните години добива на популарност, во Соединетите Американски Држави се води своевидна војна меѓу велосипедистите и возачите на автомобили. Форумите и секциите за коментари често се преполни со омраза насочена кон велосипедистите.

Авторот на овој инфографик, како возач на велосипед, наведува десет причини зошто луѓето „бегаат“ од велосипедите:

[Инфографик] Десет работи што ги одвраќаат луѓето од велосипедите