[Инфографик] Американските претседателски кадидати, рангирани според граматичките знаења на нивните симпатизери

Американската претседателска кампања е се уште во рана фаза, во која не се познати единствените кандидати на партиите. Овој инфографик покажува еден уникатен поглед врз образовниот профил на гласачите кон кои се обраќаат кандидатите на Демократската и Републиканската партија. Платформата Grammarly направи мини-истражување, во кое се собрани податоци од интеракција на Фејсбук-страниците на сите номинирани кандидати. Поддржувачите на Donald Trump направиле најмногу граматички и правописни грешки – 12.6 на секои 100 зборови.

[Инфографик] Американските претседателски кадидати, граматичките знаења на нивните симпатизери