[Инфографик] 52 чести, но погрешни верувања

„Црните дупки“ не се дупки, човечкиот јазик нема посебен дел за секој вкус, Ајнштајн немал проблеми со математиката, а златните рипки имаат сеќавање многу подолго од три секунди. 52 вакви често застапени погрешни верувања се разбиени во овој инфографик:

[Инфографик] 52 чести, но погрешни верувања