[Инфографик] 37 отсто нереализирани општински средства наменети за граѓанските организации

Од парите наменети за граѓанските организации преку буџетите на скопските општини, непотрошени остануваат 37%.

Ова го покажува инфографикот на Институтот за демократија „Социетас цивилис“ како дел од „Проект 463: Мониторинг на транферите до граѓанските организации на локално ниво“ во рамки на проектот „Отчетност преку граѓански ангажман“, спроведуван од Фондацијата Метаморфозис, со поддршка од Британската Амбасада во Скопје.