[Инфографик] 37 најкарактеристични врсти на леб во светот

Baltic Travel Company направи инфографик во кој се прикажани 37 врсти на леб крактеристични во некои држави, со мало појаснување за нив. Негова цел е да покаже како од различен вид брашно и вода може да се направи леб. На пример, лебот во Белгија понекогаш се прави со путер и чоколадо и се јаде по училишниот оброк.

Извор: huffingtonpost.com