[Инфографик] 30 години Супер Марио

Денеска се одбележуваат 30 години од првата игра на Нинтендо, Супер Марио. Играта за првпат била пуштена во продажба во Јапонија, во 1985 година и прерасна во една од најпопуларните видео игри во светот. Таа создаде цела генерација на гејмери и создавачи на игри. Во продолжение, погледнете го инфографикот на кој се прикажани сите информации поврзани со играта.