[инфографик] 24 факти за пивото

Пивото е меѓу најпопуларните светски пијалаци, а годишно во светот се трошат милијарди литри. Овој инфографик нè запознава со некои помалку познати, интересни факти за пивото. Меѓу нив е и изреката на еден од основачите на САД, Бенџамин Франклин, кој рекол: „Пивото е доказ дека Господ нè сака“.

[инфографик] 24 факти за пивото

[инфографик] 24 факти за пивото