[Инфографик] 21 начин да се каже „Здраво“

Благодарение на интернетот и развојот технологијата светот станува едно глобално село. Оттука контактите со луѓето од различни континенти, етникум и држави стануваат лесно достапни.

Со цел да ја олесни почетната комуникација, Visual.ly објави инфографик со 21 начин како да се каже „Здраво“ на различни јазици.

Погледнете го инфографикот подолу:

Инфографик

Извор: Visual.ly