[Инфографик] 20 најчести начини на кои носиме погрешни одлуки

„Човечки е да се греши“ е реченица која можби и премногу ја слушаме, но во неа има вистина – во нашата природа е да носиме лоши одлуки. Многу често, индивидуалецот тргнува по мислењето на другите и преку него го формулира својот став за нештата, што не е само погубно за креативноста и индивидуалноста, туку може и да донесе опасни последици.

Иако тој не е спомнат во овој инфографик, феноменот „не е мој проблем“ исто така се случува често. Тоа е кога луѓето игнорираат некој објективно голем проблем или тема, затоа што не веруваат дека е нивна одговорност да се вмешаат. „Ефектот на ној“ е уште една ваква практика: бегаме од проблемите со игнорирање – кога нешто „не оди“ на работното место, не го проверуваме службениот мејл толку често.

Еве преглед на 20-те најчести начини на кои носиме погрешни одлуки:

[Инфографик] 20 најчести начини на кои носиме погрешни одлуки