Импресивно видео од 100 филмски „денс“ сцени на „Uptown Funk“

Уредниците на „What’s the Mashup“ покажаа дека секоја филмска сцена со танцување, може да се постави и да одлично да функционира на некоја „заразна“ поп песна. Во новата петминутна монтажа, тие составија клипови од ликови што танцуваат во 100 различни филмови и ги споија заедно со магијата на „Uptown funk“.

Во ова видео, на едно место се најдоа John Travolta во „Saturday Night Fever“, Jennifer Beals во „Flashdance“, Patrick Swayze во „Dirty Dancing“, но и неочекуваните ликови како Jean-Claude Van Damme или Nicolas Cage.

Видеото погледнете го во продолжение: