Импресивни фотографии од рефлексија на вселената и Млечниот пат

Одлучен да најде Решени да најде дестинација каде што може да се фотографираат сосема темното небо, рускиот фотограф Даниел Коран, отпатува за регионот Алтиплано, во Јужна Америка, област позната по својот апсолутен мрак, која се крева високо над нивото на морето.

Овде, Коран со посебна камера успеа да ја долови рефлексијата на небото врз Ујуни – огромната солена плоча на која се бришат бариерите меѓу Земјата и вселената. Погледнете дел од овие дела:

11

22

33

44

55