„Илустрацијата е изразување на мојата фантазија“ – #ИнстаИлустрации со Стевче Лазаревски

Стевче Лазаревски од Битола е „фриленс“ илустратор и концепт артист на видеоигри и игри со карти. Со дигиталната уметност започнува да твори пред 12 години.

„За мене лично илустрацијата претставува изразување на мојата фантазија, да можам да ја споделам со секој“, вели тој за Радио МОФ.

Лазаревски е љубител на фантазија и научна фантастика, па оттука и неговата најголема инспирација за творење се игрите, филмовите, митологијата и бројни артисти на фантазии.

Во моментов работи на игра со карти насловена „Tiran TGG“, во која темата е грчка митологија. На неа работат илустратори од цел свет, а покрај Лазаревски, на неа работат уште двајца македонски артисти.

Лазаревски е уште еден илустратор што се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите илустрации:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by stevce lazarevski (@artofstevce)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by stevce lazarevski (@artofstevce)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by stevce lazarevski (@artofstevce)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by stevce lazarevski (@artofstevce)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by stevce lazarevski (@artofstevce)