Iggy Pop објави дека Post Pop Depression ќе биде негов последен албум

Iggy Pop откри дека неговиот нов албум, за кој соработувал со Josh Homme и Dean Farita од Queens of the Stone Age и Matt Helders од Arctic Monkeys, веројатно ќе биде негов последен.

Во неговото последно интервју за Apple Music, вели дека „чувствува дека ќе се затвори после ова“.

„Тоа е она што го чувствувам, мојот инстинкт“, вели.

Сепак, тврди дека нема сосема да се откаже музиката.

„Ако ми се јавите и сакате да се договориме да ја пејам Happy Birthday за вашата мајка, веројатно ќе ве упатам кај некого. Но, за албум треба навистина да оставам сé друго настрана, а енергијата ми е многу поограничена сега“.

Новиот албум на Iggy ќе биде пуштен во продажба на 18. март, а беше снимен во тајност минатата година. Бендот ќе свири на мал број живи настапи низ светот, почнувајќи со концерт во Royal Albert Hall во Лондон на истиот датум кога ќе биде објавен Post Pop Depression.

Извор: NME