Хуманитарната акција во Штип за матуранти, полуматуранти и апсолвенти

Здружението за хуманитарен развој „Подади рака за хуманост” го спроведува проектот „Од дете за дете“. Со проектот се опфатени сите училишта во Штип и повеќето градови во државата, а целта е да се помогне на социјално загрозените семејства и кај децата да се поттикне хуманоста.

Од здружението ги повикуваат сите хумани граѓани да донираат храна, гардероба, хигиенски производи за социјално загрозените. Истовремено ја отвораат хуманитарната акција за сите матуранти, полуматуранти или апсолвенти кои од било која причина не се во можност да обезбедат гардероба за прославата на крајот на школската година.

Пријавувањето за учество во оваа акција е до 20 април.

„Нашето малку, за некого е многу“, потсетуваат од „Подади рака за хуманост”.