Хрватскиот музички фестивал Outlook ги најавува првите изведувачи

Jurassic 5 и Roni Size Reprazent се дел од бендовите кои го потврдија својот настап на хрватскиот музички фестивал Outlook кој ќе се одржува од 2-6 септември. На овие групи ќе им се придружат и Dub Club и Trojan Sound System.

Фестивалот веќе осум години се одвива во амфитеатарот во Пула стар 2000 години и има за цел да соедини различни типови на музика како што се dub, reggae, hip-hop, drum ‘n’ bass, garage, grime, dubstep, house, techno и electronica.

Групи кои досега го потврдиле својот настап се Run The Jewels, Boy Better Know, Wiley, Noisia, Flatbush Zombies, Pete Rock, Jeru The Damaja, The Beatnuts, Digital Mystikz, DJ EZ, Goldie, Mount Kimbie (DJ set), Cutty Ranks, David Rodigan, Protoje & The Indiggnation, Tippa Irie, The Bug ft.